1 Välj projektormärke
2Välj projektormodell eller delnummer
Öppna lampsökning

Information om lampor

Projektorlampor har utvecklats i nära samarbete mellan världens ledande belysningsteknikföretag och projektortillverkare, genom att matcha lampdesign med drivelektronik och optik för att garantera optimal projektbild, tillförlitlighet och livslängd.

Tillverkningsprocessen är komplicerad och stränga kvalitetskontroller utförs för att säkerställa användarnas säkerhet när lampan är i drift. Lampan i sig är en komplex blandning av kemikalier, inklusive kvicksilver, och precisionselektronik förpackad i en förseglad glaskolv. Enheten förväntas arbeta på över 8 000 k (varmare än solens yta) och stå emot höga tryck som kan överstiga 200 bar.

Det finns sju tillverkare av originallampor: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki, Matsushita och Epson. Dessa företag har de immateriella rättigheterna till tekniken för projektorlampor.

Vanligtvis levereras lampor i form av kompletta moduler som består av en lampa och en kåpa och är avsedda för ett särskilt varumärke och projektormodell:

Syftet med lampmodulerna är att det ska vara enkelt att byta ut lampan, utan att någon avancerad teknisk kunskap krävs. Vissa tillverkare tillhandahåller endast lampan (utan kåpa) men det innebär att man behöver en viss teknisk kunskap för att byta ut den. Vi rekommenderar starkt att man köper en hel lampmodul om man inte har tekniska kunskaper om projektorer och/eller elektriska produkter.

Världsmarknaden för utbyteslampor beräknas uppgå till cirka 1 miljard dollar per år och lockar många tillverkare av piratkopior (till stor del från Sydostasien) att skapa kopior av många originallampor och sälja dem på utbytesmarknaden som "kompatibel", "lämplig för" eller "alternativ"-lampor. Klicka här för mer information om riskerna med lampkopior/kompatibla lampor.

Den här webbplatsen använder cookies
Genom att använda webbplatsen eller stänga detta meddelande samtycker du till vår Cookiespolicy.