1 Välj projektormärke
2Välj projektormodell eller delnummer
Öppna lampsökning

Typer av lampor

Hotlamps säljer endast originallampor - vi säljer inte lampkopior.

Det finns tre olika produktkategorier på marknaden: OEM-lampor (Original Equipment Manufacturer), Genuine Original-lampor och kompatibla lampor (dessa kallas även lampkopior eller förfalskade lampor).

OEM-lampor

Dessa produkter tillhandahålls av den ursprungliga tillverkaren av projektorn och är exakt samma lampa som fanns i projektorn när du köpte den. De håller en hög standard och Hotlamps säljer originallampor till alla större projektortillverkare.

Allt fler märken delar nu på produktionskostnaderna för projektorer (eller överlåter hela sin tillverkning till underleverantörer) och detsamma gäller lamporna. Ibland kan en centraltillverkad lampa få ett nytt varumärke för att passa flera olika varumärken/modeller av projektor. Genom att använda vår lampsökningsfunktion ovan kommer du att hitta rätt lampa för rätt projektor.

Genuine Original Lamps - GO Lamps

För ett par år sedan beslutade tillverkarna av originallampor att utse två eller tre företag som kunde massproducera moduler med originallampa och orginalkvalitet. Detta säkerställde att prestandan inte påverkades och infördes både för att förbättra leveranskedjan på marknaden och för att motverka hotet om billigare kopieringsprodukter.

På liknade sätt som en Kingston-hårddisk för din dator eller Scandisk-minneskortet för din digitalkamera, de är ett Genuine Original-utbytesalternativ av hög kvalitet som inte kompromissar med kvaliteten och på samma gång fungerar felfritt i din apparat. Eftersom dessa lampor har en mycket kortare väg till marknaden, kostare de vanligtvis 25 % till 35 % mindre än OEM-produkten, samtidigt som den bibehåller samma höga kvalitetsnivå.

Vårt GO Lamps-sortiment stöds av världens ledande lamptillverkare - Philips, Osram, Ushio och Phoenix. Sortimentet har genomgått stränga kvalitetskontroller som omfattar följande: ljusstrålens effekt, tändning, spänning, utseende, anslutningar och driftstid. Alla lampor är tillverkade enligt normen ISO 14001. Varje GO-lampa är utformad för att säkerställa bra prestanda och inte inkräkta på några immateriella rättigheter eller upphovsrätt.

Vi erbjuder en fantastisk 2 års garanti på hela sortimentet av GO-lampor. För mer information om vårt sortiment av GO-lampor, besök www.go-lamps.com

Kompatibla/kopierade lampor

Kompatibla/kopierade lampor levereras ofta i bruna lådor utan varumärke eller producentmärke. Denna brist på märken kan ofta innebära att ett icke-reglerat företag har producerat varan och det finns en risk att immateriella rättigheter har åsidosatts.

Förvänta dig inte produktgarantier eller kvalitetsprodukter. I de flesta fall tillverkas inte dessa produkter enligt hög tillverkningsstandard, de har en dålig prestanda och risker kan förknippas med dem. Hotlamps stödjer inte försäljningen av dessa produkter.

Hur kan du upptäcka en kopia och farorna med dessa

Se upp för följande ord:

 • Kopia
 • Kompatibel
 • Alternativ
 • Motsvarande
 • Generisk
 • Endast lampa
 • Icke-original
 • Lamputbyte

Riskerna med kompatibla/kopierade lampor omfattar:

 • Hälsa och säkerhet:
  Projektorlampor produceras under en mycket komplicerad konstruktions- och tillverkningsprocess. I denna process används farliga kemikalier inuti glaset under väldigt högt tryck och kan generera stora mängder värme. Om trycket är för högt, kan lamporna explodera, om det är för lågt blir ljuseffekten kraftigt nedsatt.
 • Prestanda:
  Kvaliteten på en projektorlampa påverkar direkt en projektorns förmåga att återge färger, ljusstyrka och kontrastnivåer på rätt sätt. Det är viktigt att den projektorlampan som används är speciellt utformad för projektorn i fråga, för att säkerställa högsta bildkvalitet.    
 • Juridisk:
  I de flesta fall, innebär icke-originallampor intrång på immateriella rättigheter för originaltillverkare och genom att importera/sälja dem kan man ställas inför åtal och krävas på skadestånd.

Hur du känner igen en icke-originallampa:

 • Priset:
  Om priset på en projektorlampa är alldeles för bra för att vara sant, så är det förmodligen det! Fråga om det är en originallampa och kontrollera garantin.
 • Modul eller endast lampa:
  Nästan alla lampor från OEM-företag och Genuine Original på marknaden erbjuds som en komplett modul. Detta innebär att du kan sätta in lampan i projektorn på bara några sekunder. Om du köper en lampa som måste monteras i den gamla lampkåpan var då beredd på att tillbringa tid med en skruvmejsel för att byta ut lampan. Det kan ta ganska lång tid och det är inte säkert att slutresultatet uppfyller rätt kvalitetsstandard. Observera att Sharp tillhandahåller både lampmoduler och endast lampor till några av dess projektormodeller.
 • Beskrivning:
  Produkter som beskrivs som "Kompatibel med" eller som har en ganska allmän beskrivning som t.ex. "120 watt" kan innebära att produkten inte är ett original.

Den här webbplatsen använder cookies
Genom att använda webbplatsen eller stänga detta meddelande samtycker du till vår Cookiespolicy.